Adana’da Öğrencilere Güvenli İnternet Kullanımı Semineri

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Mücadele ekipleri, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu ve Anaokulu öğrencilerine yönelik güvenli ve bilinçli internet kullanımı, siber zorbalık, sosyal medya güvenliği ve teknoloji bağımlılığı gibi konuları içeren bir eğitim semineri düzenledi.

Seminerde, Siber Suçlarla Mücadele ekipleri öğrencilere internetin faydalı ve zararlı yönleri hakkında bilgi verdi. Siber zorbalıkla baş etme stratejileri, sosyal medya platformlarında dikkat edilmesi gereken noktalar ve teknoloji bağımlılığının belirtileri ile önlenmesi konuları üzerinde duruldu.

Öğrencilere, interneti güvenli ve bilinçli bir şekilde kullanma becerisi kazandırmayı amaçlayan bu seminer, gençlerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri potansiyel tehlikelere karşı bilinçlenmelerine yardımcı oldu. Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu önemli etkinlik, gençlerin dijital okuryazarlık seviyelerini artırmak ve interneti daha güvenli bir şekilde kullanmalarını sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir